The Head of the River Amstel

Door het kiezen van aansprekende beelden voor op de social media, Instagram, Facebook, LinkedIn, de eigen website en het ontwerp van de zo gewilde Head of the River Amstel posters. In de afgelopen drie jaar hebben we de klassieke Nederlandse roeiwedstrijd zichtbaarder gemaakt onder de jongere roeiers. Digitaal en op papier hebben we de huisstijl van the Head of the River Amstel ontwikkeld en doorgevoerd.
The Head of the River bestuur geeft aan deze lijn voortzetten met de nieuwe communicatiecommissie in 2021. De roeiwedstrijd wordt georganiseerd door de KNRB en r.v. Willem III.

2021

Header website van de Head of the River Amstel ontwerp 2020, ‘Head of the River Amsterdam in afwachting of de wedstrijd doorgaat 20 & 21 maart’ i.v.m. de coronapandemie.
foto Monchy Sports Photography

2020

Poster ontwerp 2020
the Head of the River Amstel
foto Monchy Sports Photography

Jongere doelgroep van the Head of the River aanspreken.

Doelstelling van prre* sinds 2018 was om de jongere doelgroep te bereiken met Head of the River Amstel. In 2020 kwamen we met o.a. de posteractie via social media. Het aantal volgers steeg enorm. De studentenroeiers reageerde enthousiast, op ‘waar hangt the Head of the River Amstel 2020 poster?’. De actie heeft heel wat wandelingen met een volle posterkokers naar het postkantoor opgeleverd. De bewijsfoto’s waar de poster opgehangen waren was een feest om te ontvangen. Hieronder wat beelden die we toegestuurd kregen van roeiverenigingen en van roeiers thuis.

Social media ’the Head of the River’ iconen voor Instagram in samenwerking met fotografen Merijn Soeters (1e foto dubbel 8 veld) en de verdere roeifoto’s van Monchy Sports Photography

2019
In samenwerking met Thomas Dulfer Productions de film ’the turn around the Head of the River’ gemaakt over de grote omkering, het parcours van de roeiwedstrijd loopt weer in 2019, als vanouds, van Ouderkerk aan de Amstel naar Amsterdam.
Helaas was er voor de opname maar een dag om de race te filmen. In verband met het slechte weer moest roeiwedstijd de zaterdag afgelast worden.
Dank voor wethouder Rob Ellermeijer voor het Head startsein
Drieluik ontwerp cadeau voor wethouder Amstelveen Rob Ellermeijer als dank voor het afgeven van het startsein van the Head of the River Amstel 2019, foto 1 Otto Over foto 2 prre* foto 3 de poster 2019

poster ontwerp 2019
the Head of the River Amstel
foto Monchy Sports Photography

The Head of the River Amstel

restyling logo the Head of the river Amstel in 2019

savecard 2019
the Head of the River Amstel

rugnummers deelnemers the Head of the River Amstel

2018 Huisstijl ontwerp & communicatie

briefpapier
Head of the River Amstel

volgpapier
the Head of the River Amstel

poster met jonge roeiers op de Amstel, aankondiging Head of the River Amstel 2018. foto Monchy Sports Photography

Social media iconen Head of the river 2018

Head of the River Amstel is de klassieker onder de roeiwedstrijden. In het jaar 2018 moest de roeiwedstrijd afgelast worden. Het was te koud was om de roeirace door te kunnen laten gaan. Prre* verantwoordelijk voor de social media FaceBook en Instagram vond de juiste beelden voor de Head of the River Amstel met name de wat jongere doelgroep, in samenerking met De Monchy Sports Photography. Al schrijvend met beelden van roeiers in de kou hielden we de de roeiers op de hoogte van de ontwikkelingen, in binnen en buitenland.