De Nieuwe VijzelCourant

Nieuws en wetenswaardigheden tussen Leidsegracht en Amstel en tussen Singel en Singelgracht in Amsterdam-centrum.

2e jaargang 2020

De Nieuwe VijzelCourant #3

De derde editie van De Nieuwe VijzelCourant van 2020 is in week 32 verspreid in Amsterdam-Centrum tussen de Leidsegracht en Amstel en tussen Singel en Singelgracht. In dit nummer onder andere aandacht voor de markt op het Amstelveld, trouwe bezoekers van café Krom, Friends of Art verandering van naam maar dezelfde mooie ansichtkaarten en posters aan de Keizersgracht, Schaken op het Max Euweplein, toerisme in Amsterdam, verborgen parels bij het Stadsarchief, haar laten knippen bij de kappersakademie, de krentenbol van columnist Felix Rottenberg en mooi recept van restaurant Senses.
Dat allemaal naast de vaste rubrieken: agenda, zo was het toen / zo is het nu, citaat van de straat, shoppen en een prachtige illustratie van Floris Tilanus.

De Nieuwe VijzelCourant #2

De tweede editie van De Nieuwe VijzelCourant van 2020 is in week 18 verspreid in Amsterdam-Centrum tussen Leidsegracht en Amstel en tussen Singel en Singelgracht. De verschijningsdatum hebben we met een paar weken vervroegd in verband met het coronavirus. Het leek ons juist in deze tijd  fijn om buurtberichten op de mat te vinden. In dit nummer onder andere aandacht voor de sluiting van boekhandel Schimmelpennink, de start van de bouw van de Vijzelgrachtgarage, 100 jaar cafe Mulder, de glas-in-loodramen van het Paradiso, de historie van het Cineac-gebouw, wonen op een filmset, een expert in slaap,  en RainCouture. Rain Couture en de renovatie van de De Nederlandsche Bank op het Frederiksplein.
En natuurlijk weer de vaste rubrieken als agenda, zo was het toen / zo is het nu, citaat van de straat en shoppen.

De Nieuwe VijzelCourant #1

De eerste editie in het jaar 2020 is in week 8 verspreid in Amsterdam-Centrum tussen Leidsegracht en Amstel en tussen Singel en Singelgracht. We lichten er wat onderwerpen uit: Renovatie ontwikkelingen van de Nederlandsche Bank op het Frederiksplein. Mezzsopraan Merel Huizinga, zij won de prijs Amsterdammer van het Jaar 2019. Restaurant Pasta e Basta, die dit jaar zijn 25 jaar jubileum viert en een recept deelt. Ton Schimmelpennink van boekhandel Schimmelpennink verteld over de gevallen mannen op het Weteringcircuit op 12 maart 1945. En zoveel meer.

1e jaargang 2019

De Nieuwe VijzelCourant #4

De laatste editie van het het jaar is verspreid in de eerste week van december 2019 in Amsterdam-Centrum tussen Leidsegracht en Amstel en tussen Singel en Singelgracht. Met in dit nummer onder meer aandacht voor verhuizing van Galerie Lieve Hemel. Boekrecensie van boekhandel Schimmelpennink. Stichting Gijzelgracht is in ruste gegaan nu de metro Noord/Zuidlijn een jaar soepel loopt. Illustrator Floris Tilanus tekende 1001 nacht in de Utrechtsestraat eind november en pakt het in januari weer op. Interview: Leve de Leidse, waar het fijn wonen is. We kijken binnen met Historie bij het Deutzen Hofje. Foto reportage zo was het toen / zo is het nu: De Reguliersgracht. En als bijzondere buurtgenoot Cees Schreurs aan het woord. Reportage’s over het Seemannsheim en het Stadsdorp Wetering+ . Shoppen in de buurt: vitamines bij The Natural Health Compagny, mannen kleding bij Black Body. Mooie klusspullen bij Ijzerhandel Filet en een trui tegen de kou bij in Amsterdam we trust. Tot slot een mooie olie van Casa Del Gusto. En..bij uit het vat laten we ons je verrassen door antique wijnen bij Antique Wines Amsterdam in de Weteringbuurt. Ook voor een enkele bloem kan je terecht bij Flowers loves me in de Kerkstraat vertelt Byoungsung in het ondernemersportret. En goed van lijf en leden deze dagen kan beter als je een afspraak maakt bij de City Street Spa. Dan gaan we de keuken in met een heerlijk recept voor degenen die knoflook niet schuwen van Carlic Queen. Tot slot, hoe smaakt de koffie bij Village Bagels en welke kranten zijn er te lezen? Je leest het in onze krant die daar ook ligt.

De Nieuwe VijzelCourant #3

Verspreid vanaf 29 augustus 2019 in Amsterdam-Centrum tussen Leidsegracht en Amstel en tussen Singel en Singelgracht. Met in dit nummer ondermeer aandacht voor sluiting Panini aan de Vijzelsgracht. Boekrecensie van boekhandel Schimmelpennink. Reportage over Veilinghuis de Zwaan. Stadshoning te koop bij het Mecure Hotel. Shoppen: fietsbellen van het zwarte fietsplan, luxe luchtje bij A.A. Knoop Antiques, Decoration & Fine Arts, Delft blauwe tegels bij Kramer, fijne windmolen van Tinkerbell en mooi papier bij Vlieger. En weet wat onder de kurk zit, weet je het niet vraag het Van Bakel & Cavé wijnhandel. En een heerlijk recept voor de Cevische van Zeebaars van visrestaurant John Dory. Hoe smaakt de koffie bij Morlang en welke krant is er te lezen? En zoveel meer, veel plezier ermee.

De Nieuwe VijzelCourant #2

 

De Nieuwe VijzelCourant #1

 
 
Vijzelgracht en -straat beelden en citaten uit de VijzelCourant, voorloper van de Nieuwe VijzelCourant
december 2016