Publicatie bladen

Prre* publiceerde de onderstaande bladen recentelijk:

Oud eigenaar, Bruno Broens, van café Krom aan de Utrechtsestraat in Amsterdam liet prre* deze speciale Krombode vormgeven in verband met het 101 jarig bestaan van het café.

cover De Landtong no. 1, 2024

De kop is eraf, het jaar is goed begonnen. Met een goed feest voor de vrijwilligers georganiseerd door vrijwilligers. Zoals de voorzitter het staand op een ophoging midden in de zaal verwoordde: ‘Een sigaar uit eigen doos.’ Een pizzabakker in de sociëteit zorgde voor lekker eten en een smakelijke geur in de ruimte. Aan de sta-tafels werd geproost en sprak iedereen elkaar aan en bij. Willem III, de actieve vereniging en niet alleen in het roeien.

Het roeiseizoen wordt traditiegetrouw geopend met The Head of the River Amstel. Een mooie internationale wedstrijd die een hoop reuring geeft op de vereniging. De gastvrijheid wordt nationaal en internationaal dan ook weer sterk op de kaart gezet.

Binnen de vereniging worden werkzaamheden regelmatig overgedragen aan nieuwe mensen om het scherp, fris en leuk te houden. Dat geldt ook voor de hoofdredactie van De Landtong. De cyclus van zeven jaar is doorlopen. Met het spannende moment of het blad alleen nog maar digitaal mocht uitkomen. Dat is gelukkig van de baan en De Landtong blijft fysiek comfortabel thuis op de mat vallen. De digitale publicatie op de website blijft natuurlijk ook. Mooi dat dat is gelukt. Voor mij tijd om het stokje over te dragen. Ik ben zeer benieuwd wie er met goede zin en liefde voor het geschreven woord opstaat. Het is tenslotte mooi werk als je van Willem III houdt en je steentje wilt bijdragen. Florrie van der Kamp en Caecillia Groot zorgen dat het tweede nummer door de brievenbus komt. Zij vallen tijdelijk in en hopen samen met de redactie dat er zich een hoofdredacteur meldt. Van die perikelen zullen jullie, de lezers, vast niet veel merken. De ‘invaldames’ zijn twee zeer bekende dames binnen de vereniging die overal meedraaien en de leden kennen.

Ik wens de dames en de redactie veel succes en plezier samen met het vervaardigen van het eerstvolgende nummer en ik hoop van harte dat zich voor mij snel een opvolger meldt.

Verder wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen, en wens alle leden veel leesplezier en mooie roeislagen toe.

Helena van Gelder,
hoofdredactie & uitgever.

cover De nieuwe VijzelCourant editie 1, 2024

Mooie start van het jaar

Het jaar is goed begonnen voor de redactie. Enthousiaste dames Pamela Kalkman, documentary maker / journalist, en Helena Arnz, schrijver, zijn de trouwe sterke redactie komen versterken. Alsook Clara Prado, zij loopt stage bij ons. We zijn erg blij met hun komst en mooie bijdragen. Op de website stellen zij zich voor. De nieuwe bezorgers, McDonald en Delano, waren net eerder.
Zij zorgden vorig jaar dat editie vier bij iedereen onder de ogen kwam.

Wie je ook spreekt om ons heen, de liefde voor ons deel van de stad is de gemeenschappelijke deler. Het lijkt wel alsof het steeds sterker wordt. We koesteren wat we hebben want als het wegvalt is het bijna onmogelijk om de sfeer weer terug te krijgen. Veel buurtgenoten zijn zich daarvan bewust en dragen hun steentje bij om het te behouden.
En zo lopen we samen op in de lente in, de tijd dat iedereen weer uit zijn huis komt. Om te genieten van de warme zonnestralen die over de straten worden uitgestrooid en spontane bijpraat ontmoetingen. Mooie lente en tot ziens op straat.

Namens de redactie, Helena van Gelder (hoofdredacteur).

Met dank aan hen die de krant mogelijk maken:
Samenwerkingen: Gemeente Amsterdam stadsdeel centrum, Stadsgoed, De Nederlandsche Bank
De adverteerders: rooshert, Vroom architekten, Mail & Female, café Krom, Body Spice, Buurtteam Amsterdam, prre* communicatie, Nieuw Amsterdams Huys, Typetuin, Jan Star Bloemen, The Basement fitness
De medewerkers:
Helena Arntz, Erna van den Berg, Yolanda Bieckman (AFM), Evert-Jan Boot, Carolus van Doornen, Reinier Gerritsen, Jolanda Janssen, Pamela Kalkman, Marcelle Meulen, Adry van der Meulen, Bert Nap, Clara Prado, Maartje Thoen-Houben, Isabel Kleijne (DNB), Veerle Thoen, Paul Weller, Elise (in het wilde weg), Anja Verberne (eind redactie), Lulu van Dijkck (grafische vormgeving),
Bezorging: McDonald, Delano, Isabelle Oosterling en Fauve Jelgersma.
Druk: Rodi Media, Diemen
Afwerking: After Press Group
Uitgever: prre*

cover De Landtong no.5, 2023

De Landtong no.5, 2023

Omkijken en vooruit blikken

We roeien over het water, de stad in, onder bruggen door en weer terug de haven in. Er is in de decembermaand bijna geen ontkomen aan: we memoreren het afgelopen jaar en maken plannen voor het jaar dat komt. Die ene nacht van 31 december op 1 januari maakt natuurlijk niet het grote verschil, maar toch. Het is goed om even om te kijken en om vooruit te blikken naar wat eraan komt en wat we graag willen zien gebeuren.

Het Willem III-jaar 2024 begint natuurlijk met de nieuwjaarsborrel. Het roeijaar begint met de wedstrijd The Head of the River Amstel. Willem III gaat dan, als medeorganisator van de race op de Amstel, echt los. Het is een hele organisatie om de internationale reuring, die zo welkom is, te ontvangen. En ik weet, achter de coulissen wordt er al hard gewerkt om ook de editie 2024 tot een groot succes te maken.

De laatste ALV, 22 november jl., gaf ons inzicht in hoe goed het gaat met de verduurzaming van het gebouw. Het verslag hierover van de commissaris gebouw Louis Lousberg staat in deze Landtong. Zo kwamen we erachter, dat ook de enkelmuurs bootmansloods bij het verschijnen van dit nummer al gedeeltelijk is geïsoleerd. En daar weet Martin dan weer alles van. Hij is door de jaren heen het bootsmangeheugen geworden. Hoe dat zo gekomen is vertelt hij in het interview in deze Landtong.. Ook hoorden we van een wisseling in het bestuur:Jesje Inter gaat de sociëteit runnen. En Birgit van Dam maakt plaats voor een nieuwe communicatiecommissaris. Zij gaat iets anders doen en zij zoekt iemand om deze functie van haar over te nemen.

Kortom, wisseling van poppetjes. Goed om de blik binnen de vereniging fris en scherp te houden. Dat geldt ook voor De Landtong. Na zes jaar is het tijd dat het stokje van de hoofdredactie wordt doorgegeven. Het is mooi werk met goede redactieleden. Een aanrader om te doen als je Willem III in al zijn facetten beter wilt leren kennen. En als je van het vak houdt. We horen graag van je via redactie@willem3.nl.

En zo gaan we verder. We zien elkaar op de nieuwjaarsreceptie,

Mooie jaarwisseling gewenst, mede namens de redactie, Helena van Gelder

cover De nieuwe VijzelCourant editie 4

De nieuwe VijzelCourant editie 4, 2023,

De krant van postcodegebied 1017,

Amsterdam-Centrum

De herfstkou zit goed in de lucht. En de wereld staat in vuur en vlam. In de buurt zoeken we de warmte en geborgenheid op. Binnen in huis en in de vele publieke gelegenheden om ons heen. Wat een een mooi gemêleerd aanbod. We zitten hier toch wel erg goed.

Ondertussen gebeurt er in onze cirkel genoeg om in de gaten te houden en het erover te hebben. En dat doen we. De redactie is weer druk in de weer geweest om er verslag van te doen. Krijg je ook zin om te schrijven en de redactie te versterken? We horen het graag. Met meer mensen zijn we beter op de hoogte en weten we nog meer. Zo praten we elkaar rustig bij over de buurt via de krant wanneer de lezer het wil, thuis op de bank, aan de keukentafel of onderweg.

De bezorgers brengen de krant de regen en wind trotserend, niet de meest aantrekkelijke baan. Al een tijdje blijkt dat het rondbrengen wat teveel gevraagd is aan de jonge bezorgers. Ze krijgen niet goed de vaart te pakken om iedere brievenbus op tijd te voorzien door hun school- en privé verplichtingen.

We hebben hulp gezocht en gekregen van de daklozenkrant verkopers. We hopen met hen een goede start te maken in het bezorgen van de krant die voor herhaling vatbaar is.

We wensen je graag alvast: Fijne feestdagen en een goed nieuwjaar!

Voor nu, veel leesplezier en tot volgend jaar.

Namens de redactie, Helena van Gelder (hoofdredacteur).

Laat je zien want, we zien je graag

De wereld staat in vuur en vlam. Oorlogen worden gevochten waarvan de uitkomst niet te voorspellen is. Zeker is dat er aan alle kanten pijn en leed is die drie generaties nodig heeft om het te verwerken. Veel kunnen we er niet tegen doen, was het maar waar.

We zoeken onze ontspanning in een inmiddels koelere lucht met meer wind. We roeien door. Zoals roeiers dat doen. Het voornemen om na het roeien in de Amstel te duiken, wordt in de komende maanden een uitdaging. Hoe kouder het water hoe beter, hebben we gehoord. Zeer gezond. Die wetenschap is niet genoeg voor de wekelijkse duik, support vinden in het samen doen wel. We zijn van goede wil en gaan zien hoe het loopt. In afwachting op elkaar, de zin erin, eigen overtuiging van het nut, ach en zoveel meer.

We vinden elkaar in de sociëteit na de inspanning met een warme kop thee of koffie. En met kopij. Woorden worden gevonden om te beschrijven hoe het is om naar Parijs te gaan voor de WK junioren, super spannend natuurlijk. Minder spannend maar wel heerlijk om samen te doen, zijn de toerwedstrijden. Het is een hele organisatie om te werken naar een mooie dag op het water. Omdat we ons plezier graag delen, worden roeiers van overal een warm en gastvrij verwelkomd op onze vereniging. En voor de leden met advies, hoe je te kleden nu het donkerder wordt: laat je zien want, we zien je graag.

Ga zelf goed voorbereid de boot in. De vloot is in ieder geval op orde. Daar weet de nieuwe bootsman Kees IJerman alles van. Het is een van de redenen dat hij enthousiast begonnen is. Met hem gaan we voor kwaliteit en in plaats van kwantiteit.  

Kortom, voor u ligt weer een volle De Landtong met mooie initiatieven en inkijkjes in wat de leden bezighoudt. Het is een nummer met niet alleen onderwerpen die aan het roeien gerelateerd zijn. Zo leren we mooie danspassen maken op de sociëteit of krijgen we inkijk van een redactielid in de Europese monarchie vanaf 1940, op Paleis Soestdijk.
En zo ligt het blad er, gevuld met onderwerpen, voor een ieder wat wils.

Veel leesplezier en mooie herfstdagen,

Namens de redactie,

Helena van Gelder.

Kom je de redactie versterken?

Heb je zin om in de redactie te stappen dan horen we dat graag redactie@willem3.nl. In ieder geval wij zitten klaar om de roeiverhalen de wereld in te laten gaan.

cover De nieuwe VijzelCourant no.3, 2023

De nieuwe VijzelCourant editie 3, 2023, krant van postcodegebied 1017, Amsterdam-Centrum.

]

De zomer begon zo goed in juni met prachtig weer.

Ongekende temperaturen lieten je bijna denken dat het onnodig was om op reis te gaan om van het buitenleven te genieten. Helaas sloeg het om en in juli en augustus viel heel wat regen. Veel buurtgenoten vertrokken naar  landen om ons heen waar het juist weer extreem warm was. De verkoeling in het eigen land werd als zeer welkom ervaren bij thuiskomst. Inmiddels zit de kou weer in de grond en gaan we richting de herfst. We hopen op die mooie herfstdagen die Nederland zo eigen zijn voordat de winter inzet.

In de buurt zijn er feesten geweest en staan er weer heel wat op stapel. Mooi, dan zien we elkaar weer. Terwijl we genieten van onze eigen stad en elkaar bijpraten over de wat ons bezig houdt en de stand van zaken in de buurt. De redactie heeft deze zomer niet stil gezeten en doet daartoe een aftrap.

We hopen naar jullie zin, veel leesplezier en met herfstgroet,

namens de redactie, Helena van Gelder.

Geef een reactie