publicatie bladen

Prre* publiceerde de onderstaande bladen recentelijk:

cover roeiblad De Landtong no. 3, 2023

Roeiblad De Landtong publicatie
editie 3, 2023.
In week 18 is het blad bezorgd bij de leden.

Zomers genot

Als de zon krachtig naar beneden schijnt op Willem III nemen we moe en zeer voldaan plaats aan de tegen elkaar aangeschoven picknicktafels op de landtong. Want onze equipe houdt van culinair uitpakken. Bestek, glazen, tafelkleden en extra dressings komen uit de tassen om de juiste ambiance voor deze korte vakantie te creëren. De gerechten worden geproefd en goedgekeurd door zeer kritische tongen. Even stilte. De conclusie is: heerlijk. De stilte op de landtong is voorbij en de recepten worden gedeeld. Zo heeft elke groep zijn eigen invulling. Veel teams gaan samen de Amstel in. Ze laten zich even zakken of nemen een frisse duik. De een gaat kopje onder en zwemt wat langer terwijl anderen liever de zonnebril op houden in het water en ook het haar droog. Allemaal genieten we van de verkoeling die de rivier ons brengt nadat die onze boten gedragen heeft.

Wedstrijdseizoen voorbij

Ondertussen zijn er wedstrijden gaande voor de junioren. Geen idyllische landtongzit voor hen. Zij staan op scherp om zo goed mogelijk te presteren. Het wedstrijdseizoen is voorbij. Daar staan wij thuisblijvers natuurlijk bij stil in deze editie. Bij thuiskomst staan nieuwe sups voor hen klaar om in de eigen haven even wat anders te doen op het water dan alleen roeien.

Willem III mentaliteit

Er zijn ook wisselingen in de functies van de ons zo bekende mensen, van wie we dachten dat ze eeuwig zouden blijven. Zij hebben plaats gemaakt voor de volgende generatie. De ‘oude garde’ heeft veel kennis van hun zaken in hun hoofd. Geen zorgen, echt helemaal vertrekken doen ze niet. Ze blijven Willem III trouw, blijven langskomen en delen de kennis die ze hebben opgedaan met hun opvolgers. Een rustgevende gedachte, die Willem III mentaliteit.

Nazomeren langs de Amstel

Nog even en we zijn allemaal weer op honk. En het begint weer, op tijd boten afschrijven, bijpraten bij een koffietje met of zonder Kuyt, samen eten op de sociëteit en feesten met een begeleidende dans. Op weg naar heerlijk nazomeren langs de rivier de Amstel.
Welkom thuis.

Kom je de redactie versterken?

In december hebben we afscheid genomen van redactielid Charlotte van Duijl. We danken haar voor haar bijdrage de afgelopen jaren. Ze maakt een plek vrij binnen de redactie, heb je zin om in de redactie te stappen dan horen we dat graag redactie@willem3.nl. In ieder geval wij zitten klaar om de verhalen die dit jaar opleveren de wereld in te laten gaan.

cover De nieuwe VijzelCourant no.2, 2023

De nieuwe VijzelCourant editie 2, 2023, krant van postcodegebied 1017, Amsterdam-Centrum.

Het enige constante is de verandering

En verandering die hebben wij ook. Medehoofdredacteur Jolanda Janssen gaat het wat rustiger aan doen. Zij is uit de hoofdredactie gestapt om vaste medewerker te worden. Wij danken haar voor haar inzet de afgelopen vier jaar. En wensen haar een heerlijke tijd die hiermee vrij komt.

Wat een constante is dat we kunnen rekenen op onze vaste redactiemedewerkers. Vol ijver is een ieder weer aan het werk gegaan om zijn/haar klus te klaren voor dit nummer. Dat we altijd kunnen rekenen op ieders professionele benadering voelt als een privéfeestje achter de computer als de bijdrages binnen lopen. Daarna staan er weer anderen op. Om te redigeren en te starten met de opmaak.

Uitbreiding redactie

En … we groeien door. Meike van der Ploeg, studente journalistiek, is na een kennismakings gesprek direct aan de slag gegaan (zie pag. 4 en de citaat van de schilder). Ze is een heel energieke dame vol met goede zin. Titia de Voogt is als tegenlezer aangeschoven. Fijn is dat, wij kennen de teksten aan het eind zo goed dat we de missende kleine puntjes op de i niet altijd meer zien na de opmaak.

We kunnen nog zo ons best doen, maar hij moet wel bij je bezorgd worden. Hannah en Hein hebben bij jullie de krant gebracht. Betrokken kinderen uit de buurt die wat bij verdienen. Zij kunnen nog wel wat hulp gebruiken. We willen graag dat de krant door heel de buurt gedragen wordt. Figuurlijk maar hier ook in letterlijke zin. Al jong leren je in te zetten voor de buurt en de maatschappij en daar ook wat mee verdienen moet toch leuker zijn dan de schappen te vullen bij de Albert Heijn? Lijkt ons zo.

En zo ligt de krant er weer en wij genieten van onze samenwerking en het gemeenschappelijke resultaat. We hopen dat je deze krant weer mooi en interessant vindt.

Veel lees- en kijkplezier, Helena van Gelder, namens de voltallige redactie.

Geef een reactie